Mollys kuld 2015


Max, Molly og Musse - og deres skønne hvalpe

Copyright © 2013

Anden uge

Der kommer til at ske spændende ting i den kommende uge. Hvalpene vil begynde at åbne øjnene og derefter går der kun et par dage mere før de også kan høre. Og så bliver der liv og glade dage i hvalpekassen.

Indtil nu har det været en stor fornøjelse at følge de kære små. De er så skønne hver og en. Vi passer godt på dem, og ingen har endnu fået lov til at besøge dem. De første 2-3  uger er de meget sarte overfor fremmede bakterier og selv spritter vi hænderne af før enhver kontakt med dem. Vi har nemlig prøvet engang at stå med et af Tinkas kuld, der fik dårlig mave. Det var søreme hårdt, både for dem og os.

Tredje uge

Så er de små hvalpe gået ind i deres tredje leveuge og har fået lukket øjnene op. Nu kan de så småt begynde at kigge på verden - og især på hinanden. De sidste par dage er der begyndt at komme små legelyde fra kassen, så lidt mere end blot søvn og mad bliver det til nu. Men den står stadig på søvn det meste af døgnet. Det er en fryd at sidde og iagttage alle deres forskellige sove- og spisestillinger :-)

I slutningen af denne uge skal de præsenteres for A38 og lidt opblødt starterkost. Det bliver spændende. Skal nok tage mange billeder.. :-)

I næste uge starter ugen med den første ormekur. Det bliver knapt så populært.

Hvem er nu hvem?

Hvalpene vil helt sikkert blive mere og mere fotogene uge for uge, men allerede nu er de da nogle små smuksakker. De er alle ved at få sorte snuder, også de lyse hvalpe. De lyse ligner Max som lille (Se under "Max"). Af de brogede har Måne og Marco de flotte Cavaliere tegninger i ansigtet, mens Malle er lidt mere hvid.

Vi har jo fået annonce på Gi´pote i går og glæder os over den store interesse allerede. En lys hun er nu reserveret, enten Misse eller Mimi.

Vi besluttede at lave denne lille kavalkade, så det er nemmere at adskille de enkelte hvalpe. Kuldets hvideste hvalp, Monty, sov så godt, men et lille øje fik vi da med på billedet :-)

Blot klik på et billede i galleriet, hvis det skal ses i større format.

Fjerde uge

Åh, vores skattebasser vokser hurtigt! For et par dage siden, nøjagtigt 3 uger gamle, blev de renlige! Den helt naturlige, instinktive renlighed, som man bør reagere omgående på. Når hvalpene en dag begynder at søge udenfor tæppet for at tisse eller lave, eller ind i en krog af kassen, så er det deres instinkt der siger dem, at man ikke tilsmudser sin egen rede. Og det er der altså ikke plads til i en hvalpekasse! Søskende vil snart kravle lige ind i pøllen og i løbet af kort tid bliver hvalpene "døve" overfor griseriet.. Ellers ville de nok blive for stressede..

Men vi kender jo rumlen, så vi havde udstyret klar. Gitter, tæpper, flamingoplader (til at tage enhver gulvtræk), voksdug (til at lægge under hele herligheden og en masse aviser.

Og nu er hvalpekasse blevet til hvalpegård, og alle hvalpene kravler ud på aviserne og tisser og laver. Der er ikke aviser over det hele, men også lidt tæpperester, så de lærer at hele verden ikke består af aviser.. :-)

Det er altså et imponerende syn, når selv verdens mest søvnige hvalp tumler ned af tæppet, for at tisse på en avis, hvorefter den kryber tilbage på tæppet og sover videre.

Det er altså noget andet end da vi i sin tid hentede vores lille Tinka fra en uhumsk løbegård med 6 hunde og 3 katte, hvor hun havde tilbragt alle sine timer i 4 uger! Hun lugtede ubeskriveligt og renligheden blev et meget langt sejt træk!

Første uge

Kuld M


Lad os straks tilstå, der går altså ikke hele 11 kuld forud for dette kuld! :-)

Vi kalder dem bare kuld M, fordi både mors og fars navne starter med M.. Og fordi vi syntes det var så hyggeligt at give dem navne i takt med de blev født, fremfor at skulle kalde dem 1, 2, 3 osv. Det er selvfølgelig helt op til de kommende ejere at beslutte, hvad vidunderet skal hedde fremover.


Fredag den 30. oktober begyndte Molly på den lange opblokningsfase. Den bestod i starten ikke i så meget andet, end at hun gispede meget og skulle rigtig meget ud for at lave stort og småt. Hun var urolig hele natten og fik næsten ikke sovet. Midt på natten forkastede hun pludselig fødekasse i stuen og ville bare ind i soveværelset, hvor hun lagde sig i den lille sofa til overnattende børnebørn. Vi lod hende gøre som hun ville, så hun ikke blev unødigt stresset.


Næste dag forløb stille og roligt, mens opblokningen tog til. Først på aftenen ville hun heldigvis gerne i fødekassen igen, men blev alligevel ved med at springe ud og ind. Så lagde vi til sidst husets bedste dundyne i fødekasse - og så blev hun der og smilede glad.. Prinsesse Molly :-)


Da hun begyndte at presse, foregik alt stadig meget stille og roligt. Vi har jo kun tidligere oplevet Mollys mor Tinka føde, og det her var bestemt noget helt andet. Tinka havde altid, med gårdhundes sædvanlige ilterhed, været enormt aktiv, drejet rundt og rumsteret i et væk under fødsler, mens Molly bare lå og pressede stille og roligt, men yderst effektivt, og ud gled jævnligt en lille, smuk hvalp. Tinka spiste altid moderkager så hurtigt, at vi ikke kunne nå at tælle dem og det er ellers ret vigtigt. Men det var ikke lige noget for frk. Molly.. Hun slikkede hvalpene fint rene, men kun en enkelt moderkage fik hun smagt på.. Og det var ikke lige sagen..


På 6 timer havde hun afslappet født alle 7 vidundere, hvorefter hun nød en stor skål god kyllingesuppe og ellers lagde sig godt til rette og gav die til de sultne små.

 

I skrivende stund er de seks dage gamle og dejligt tykke og harmoniske. De har allerede fordoblet deres fødselsvægt, og er perfekte sunde og raske - og vi nusser dem stille og roligt mange gange dagligt. De skal vide, at de er elskede. Molly passer dem fantastisk godt og konstant. Hun er en enestående og blid mor.


Vi sover stadig i stuen, for Molly vil vældig gerne at vi er i nærheden. Hvis en lille brokker sig meget, eller ikke lige kommer til mælkebaren, kalder hun på os og så får vi hurtigt sprittet hænderne af og hjælper hende lidt med de små trolde.

 

Det står allerede nu fast at vi har med helt fantastiske og enestående skønheder at gøre! Hvalpene er smukt byggede, har flotte hoveder, silkeblød pels, og gode ben.


De bliver pelsede, fire ender nok med at blive helt hvide som farmand, og de andre har skønne tegninger. En i brun og to i sort.


De hedder Marco, Malle, Misse, Miro, Monty, Mimi og Måne.


Hjertelig velkommen til verden.Molly har det så fint. Ikke flere efterveer og ikke mere udflåd. Hun er en meget dygtig førstegangsmor og passer de små perfekt. Hun har en masse mælk og får en ekstra god tørkost, nemlig Royal Canin starter kost til små hunde. Det er det samme foder de små skal starte på om et par uger og det er et festfyrværkeri af alle de rigtige vitaminer og næringsstoffer.

Hvalpene har nu fordoblet deres fødselsvægt!

Lad os få sat lidt navne på de små


Her er en lille tegning, beklager de manglende evner. Det er tænkt lidt som når Billedbladet har et billede med en masse kongelige på og så ved siden af har et tegnet billede med en masse numre på ansigterne, svarende til placeringerne på billedet.. Lidt kongelig har man jo lov til at være :-)


Nr. 1 er Måne. Kuldets sidstfødte og en dejlig pige. Hun har flotte sorte tegninger og en lille lyn i nakken faktisk. Hun spiser godt og er glad og tilfreds.

Nr. 2 er Malle. Også en skøn pige. Og også med fine sorte tegninger, bla.med sorte ører. Hun er rolig og mild

Nr. 3 er Mimi. En smuk pige med lysebrune tegninger, bl.a. på begge ører. Alle fire med lysebrune tegninger bliver nok helt hvide som voksne.

Næsten alle ægte bomuldshunde har lysebrune tegninger ved fødslen, i større eller mindre grad, der falmer helt under opvæksten. Max var f.eks. lysebrun i halvdelen af ansigt og krop, men er i dag hvid. Mimi er en dejlig ligevægtig lille hvalp, der tit smiler i søvne.

Nr. 4 er Marco. Kuldets førstfødte og den mindste i flokken. Hans tegninger er mørkebrune og om de forsvinder eller ej, skal ikke kunne siges. Dejligt hvis han beholder dem, for de er superflotte. Han elsker mad og er god til at snuppe de bedste haner i mælkebaren.

Nr. 5 er Misse. Minder en del om Mimi. Også en skøn og rolig hunhund, der bare nyder livet.

Nr. 6 er Miro. Han er en flot fyr. Næsten helt hvid, blot med lidt lysebrunt på venstre side. Og gudskelov for det, for ellers kunne vi slet ikke se forskel på ham og Monty.

Nr. 7 er Monty. Han er helt hvid og en smuk ung fyr, der snart åbner øjene for første gang.

Før

Efter

I går fik de små A38 for første gang. Sikke en succes! 1 dl A38, en spsk piskefløde og lidt dråber god honning, mums. Marco og Måne gik virkelig til den, men alle kunne lide det. Det meste sjov havde de nok bagefter med at slikke både sig selv og de andre rene for maden.

Husk at I kan klikke på et billede for at se det i større format

5., 6., og 7. leveuge

Nu er der gået et stykke tid, næsten 3 uger, uden vi har fået skrevet noget.. En masse dejlige hvalpe kombineret med en syg plejemor (2 x lungebetændelse) har sat sine begrænsninger.

Hvalpene har ikke manglet noget, for de værste dage har plejefar taget fri fra arbejde og passet de små trolde.

Og hvad sket der så i 5. og 6. leveuge?

Hvalpene har fået tænder og øver sig flittigt på hinanden og mennesker.. Hvor hårdt kan man bide og hvor hårdt man bide? Det begynder de at regulere efter både søskendes og vores hyl :-) Og så er det bare med at have legetøj ved hånden, som man hele tiden kan bytte med.. Tovtrækning og den slags skal man bestemt ikke kaste sig ud i. Hvalpene er på deres første store læringsopgave, nemlig bidehæmning! Hvalpen skal lære at kontrollere sit bid for resten af livet. Her skal der bakkes op og støttes på alle måder  og så undgår man at have en hvalp i et halvt år eller mere, der snapper i fingre og hænger i bukseben. Vi tillader det aldrig, end ikke i 5 sekunder, men finder altid på et alternativ og snakker roligt og venligt med hvalpen imens.

Og hvalpene har lært at løbe, spise tørkost, åbne lågen til hvalpegården(?!), bede om at komme op for at kæle, jagte farmand Max, jagte mor Molly, stikke af med løsgående sokker, drikke vand, logre, blive børstet, gø lidt, have halsbånd på, sove igennem (næsten), tage godt imod gæster, være sød ved katten, gnave i toiletruller og spille på deres kæmpe charme :-D

De er simpelthen så vidunderlige og deres kommende familier glæder sig helt enormt til at få dem hjem..


Deres forskelligheder er kommet mere tydeligt frem, hvilket jo er det helt store og spændende emne ved blandingshvalpe. Den lille bruntbrogede han slægter sin oldefar på, der jo var 1/3 del pomeranian. Han vejer et halvt kilo mindre end de andre og har både pels og gang som en Pomeranian..

Der er 2-4 hvalpe med Coton pels og resten har Cavaliere pels. Og alle har lange, bløde, smukke ører som mor Molly.

Der er hverken en alfa han eller alfa hun i dette kuld, men bare en masse jævnbyrdige og milde hunde.

Vi har før haft alfa hvalpe og det er man ikke i tvivl om :-)


De har også fået ormekur og har fået klippet kløer to gange og skal snart igen..Vi har oprettet en facebookside for vores nye hvalpeejere, hvor også fremtidige ejere kan komme på hen af vejen.. Det er utrolig hyggeligt med den daglige kontakt, lige lægge et par billeder op osv..


Så ja, en spændende tid med fuldt drøn på de voksende hvalpe..

Vi har jo prøvet det før og ved  at om end vi af og til er ved at segne, så er tiden kort og snart er de flyttet, og efter hjemmet er blevet pænt igen og avis-duften er forsvundet, så savner vi dem lyn-hurtigt.. For de er også de mest bedårende og tillidsfulde små skabninger og mange gange dagligt bryder man ud i høj latter over deres sjove påfund og grimasser..


Alle vi kender ved at man ikke hører meget fra os i denne tid. Der er ikke så meget tid til mail, sms´er og telefonsamtaler.. Der er altid lige en hvalp der skal have klippet negle, eller bare holdes øje med, aviser der skal skiftes, pøller der skal fjernes før nogen træder idem, mad der skal tilberedes, tæpper der skal vaskes.. Og der skal leges, opdrages lidt og hygges..


Vi ville så gerne...............

Vores drøm er at tage de smukkeste fotomodel-billeder af alle hvalpene hele tiden.. Men ak, de hopper og springer, danser og løber, vrider og snor sig, inden blitzen nogensinde når at blive udløst! For hvert billede der er her, er der nok blevet slettet en 7-8 stykker, hvor man bare ser en grødet, utydelig masse af pels..  Selv på nogle af de billeder vi lægger på her, ser hvalpene lidt spøjse ud, eller dele af billedet er utydeligt.. Men noget skal vi jo have at kigge på her


De har jo deres store hvalpegård i stuen nu, så vi dog har lidt hold på dem om natten, eller hvis de lige skal være alene hjemme, eller vi skal vaske gulv..

Men hvis hvalpene synes er nu er tiden kommet til lidt sjov og ballade, så piber de højt, længe og inderligt. De lyder akkurat som en flok havmåger, der følger efter en fiskekutter! Og der er høj lyd på.. Mindst 50 havmåger.. Det er ret effektivt. Uanset hvad vi er i gang med, så skynder vi os for at blive færdige, så vi kan tage dem ud. Og hvis mor Molly ikke kan holde ud at høre på dem mere, kommer hun og henter os.. Og så bliver lågen åbnet - og så bliver de så lykkelige! Halen krøller hen over ryggen og de hopper afsted som en flok små kænguruer..

Foråret 2016

Hvor store bliver Max og Mollys hvalpe?

Ja, se det er jo spændende med blandingshunde, men vi kan i hvert fald konstatere at 2015 kuldet lægger sig et sted mellem normalvægten for bomuldshunde til normalvægten for Cavaliere...

Og yndige er de alle sammen...

De voksne "hvalpe".

Nogle er før og efter klipning.